BiH

Dodik i Cvijanovićeva danas sa Putinom

Dodik i Cvijanovićeva danas sa Putinom
Dodik i Cvijanovićeva danas sa Putinom

MOSKVA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srpske Željka Cvijanović trebalo bi danas u Moskvi da se sastanu sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Dodik je rekao da će na sastanku sa Putinom razgovarati o političkim pitanjima i dogovoriti u kom pravcu ići dalje, kao i finansijskoj podršci koja je ranije dogovorena.

"Obaviješten sam da Ruska Federacija ne odustaje od pomoći i podrške te vrste Republici Srpskoj. Kako će to neko da razumije, to najviše govori o njima", rekao je Dodik ranije za RTRS.

Predsjednik Srpske istakao je da mu je mnoštvo ljudi iz političkog svijeta reklo da ruska strana sa posebnim interesovanjem prati dešavanja u Srpskoj.

"Ostaje se na podršci Dejtonskom mirovnom sporazumu i interesima Republike Srpske. Nama je važno da ovdje ojačamo upravo ono što već imamo, a to je da putem ruskog ambasadora u Savjetu bezbjednosti nužno zaštitimo naše interese, što prvi put činimo sada u ovo novije vrijeme", rekao je Dodik.

On je istakao da je veoma bitno i da se kroz Savjet za provođenje mira ne daju saglasnosti koje bi reafirmisale ulogu visokog predstavnika.

"Od sastanka /sa Putinom/ očekujem da nastavimo da razgovaramo o svim ovim pitanjima... Ponosan sam na činjenicu da imamo taj sastanak kada ćemo nastaviti razgovore o važnim ranije započetim pitanjima", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je sastanak sa Putinom zakazan prije mjesec dana, ali je zbog Putinovih obaveza pomjeren za danas. "Desilo se da zbog ukupnih pitanja i problema koje Rusija ima predsjednik Putin otputuje na istok. Dogovorili smo da se sastanak prolongira za jedan dan", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović borave u višednevnoj posjeti Rusiji, gdje su imali niz sastanaka sa najvišim predstavnicima tamošnjih kompanija i banaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije