BiH

Dodik i Cvijanovićeva sastaće se s Putinom

Dodik i Cvijanovićeva sastaće se s Putinom
Dodik i Cvijanovićeva sastaće se s Putinom

MOSKVA - Milorad Dodik, predsjednik RS, i Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske, danas su otputovali u trodnevnu posjetu Ruskoj Federaciji.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Republike Srpske, Dodik i Cvijanovićeva sastaće se sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Ruske Federacije, s kojim će razgovarati o svim otvorenim pitanjima, situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, kao i o saradnji na projektu "Južni tok" i projektima u vezi s naftnom industrijom.

"Razgovaraćemo o našim zajedničkim projektima koji su važni za nas ovdje, kao što su 'Južni tok', privredna saradnja, kao i o realizaciji ranijih dogovora u vezi s finansijskom pomoći RS", rekao je Dodik prije polaska na put u Moskvu.

Pored toga, Dodik i Cvijanovićeva imaće niz sastanaka s predstavnicima ruskih kompanija i banaka koje žele da investiraju i pomognu Republici Srpskoj.

U posljednjih nekoliko mjeseci ovo je drugi put da se Dodik sastaje s Putinom, a posljednji put to je bilo krajem maja, kada je ruski predsjednik obećao da će Rusija nastaviti da pomaže Republici Srpskoj kako bi što prije sanirala štetu od poplava.

Sastanku Putina i Dodika, koji je održan u Sankt Peterburgu krajem maja, prisustvovao je i Sergej Lavrov, ministar inostranih poslova Ruske Federacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije