BiH

Dodik i Štrahe: Jačati odnose Austrije i Srpske

Dodik i Štrahe: Jačati odnose Austrije i Srpske
Foto: Srna | Dogovorena saradnja SNSD-a, Slobodarske partije i Sjeverne lige
Srna

BEČ - ​Predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Slobodarske partije i austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe razgovarali su danas u Beču o potrebi jačanja saradnje ove dvije partije, kao i produbljivanju i jačanju odnosa Austrije i Republike Srpske.

Dodik je upoznao Štrahea o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, a sagovornici su razmijenili mišljenja i o migrantskoj krizi i proširenju EU.

Štrahe je naglasio da je potrebno da što prije bude formirana vlast na nivou BiH.

Ranije danas predstavnici SNSD-a, Slobodarske partije Austrije i italijanske Sjeverne lige dogovorili su da ove tri stranke intenziviraju saradnju, posebno u okviru međusobne podrške u pogledu proširenja EU, migrantske krize i zaštite evropskih vrijednosti, kao i u ekonomsko-socijalnoj oblasti.

Na sastanku su učestvovali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, poslanik Slobodarske partije Austrije u gradskom parlamentu Beča Maksimilijan Kraus, šef Kluba poslanika Slobodarske partije u Saveznom parlamentu Austrije Johan Gudens, gradonačelnik italijanskog grada Čerijano Lageto i kandidat Sjeverne lige na predstojećim izborima za Evropski parlament Dante Kataneo, poslanik u parlamentu i zamjenik predsjednika Sjeverne lige u pokrajinskom parlamentu Lombardije Andrea Monti.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 4

ManjacaSlavna

Govedaričin otac je bio udbaš i pobio je Srba više nego Pavelić nakon II sv. rata , i to mu je bilo najslađe kad se završi molitva u crkvi da kupi pojedince i sa drugovima ih šalje na Goli Otok !!!

ManjacaSlavna

nigdje nema toliko lažova kao na ovakvim portalima da li ljudi lažu što ne znaju , namjerno , zbog bolesti ili sve zajedno , najviše je tu u pitanju bolest je Slobodarska partija u vrijeme AU nije ni postojala ,

ManjacaSlavna

Putin iz sarajva ba dobro masla laže izmišlja a sve je danas dobro što se radi samo neka je na korist RS a ne na njenu štetu što rade srpske izdajice Bakirovi ljudi

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije