BiH

Dodik na sastanku sa Putinom

Dodik na sastanku sa Putinom
Dodik na sastanku sa Putinom

MOSKVA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će danas sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Moskvi razgovarati o temama važnim za međusobne odnose Srpske i Rusije, uključujući ranije započete projekte u vezi sa finansijskom pomoći Srpskoj.

Dodik je za Srnu ocijenio da je sastanak sa Putinom veoma važan za realizaciju ruske finansijske pomoći Srpskoj.

On smatra da će to danas biti finalizovano i da će se već sutra sa uspjehom moći vratiti u Srpsku.

Predsjednik Srpske je istakao da će se na današnjem sastanku informisati o aktuelnoj situaciji u vezi sa odnosima Ruske Federacije sa EU, te dodao da će to biti prilika i da informiše ruskog predsjednika o situaciji u BiH.

Delegacija Republike Srpske, u kojoj je i i predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović, otputovala je u nedjelju, 14. septembra, u trodnevnu posjetu Ruskoj Federaciji.

Cvijanovićeva je potpisala juče u Moskvi sa generalnim direktorom kompanije "Gasprom" Aleksejem Milerom sporazum o direktnoj isporuci gasa Republici Srpskoj, bez posredovanja preduzeća "BH gas".

Dodik i Cvijanovićeva razgovarali su juče sa generalnim direktorima kompanija "Zarubežnjeft" Sergejem Kudrašovim i "Gasprom" Aleksejem Milerom, i tom prilikom je potvrđeno da će projekti koje zajednički rade ove dvije kompanije u Srpskoj biti snažno nastavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije