BiH

Dodik odgovorio Mektiću: Nisam švercovao, a od Karadžića sam dobio odlikovanje

Dodik odgovorio Mektiću: Nisam švercovao, a od Karadžića sam dobio odlikovanje
Foto: Ilustracija | Dodik odgovorio Mektići: Nisam izdajnik, odlikovao me Radovan Karadžić

BANJALUKA – Milorad Dodik, predsjednik RS rekao je da je za vrijeme rata dobio najviše odlikovanje od tadašnjeg predsjednika RS, Radovana Karadžića, a da su tvrdnje Dragana Mektića, ministra bezbjednosti BiH, o njegovom navodnom švercu tokom rata, priče koje su više puta bile pokretane, posebno pred izbore, a uvijek se pokazalo da su neutemeljene i opovrgnute kao špekulacije.

"Da sam podložan ucjenama ne bih se bavio politikom. Sve što sam imao namjeru da kažem rekao sam, a neko ko ima namjeru to da ispituje može slobodno, na raspolaganju mu je sva dokumentacija. Ugovori postoje, stanovi su prodani i u tom pogledu nema ništa novo", rekao je Dodik.

Dodao je da se ne želi baviti Mektićem niti ga bilo kako komentarisati.

"To je nekoliko puta već reciklirano u javnosti kad god su izbori neko je pokretao vrstu te priče. Ponosan sam na sve što sam radio. Nikad o tome nisam govorio javno bio sam komandir čete Vojne policije godinu dana, na Aerodromu koji je u to vrijeme tučen i granatiran iz Hrvatske", rekao je Dodik.

Dodao je rekao da je nakon toga, odlukom Narodne Skupštine RS ,kao poslanik bio obavezan da učestvuje u radu Skupštine i da to bude njegov ratni raspored, te da je učestvovao na svim ključnim sjednicama, uključujući i onu o osnivanju Vojske RS.

Rekao je da je prije rata imao fabriku namještaja i u Banjaluci i u Beogradu, a da je u RS radilo 195 radnika od kojih je 42 bilo angažovano u Vojsci RS, te je dodao da su redovno primali plate iako je to bilo zabranjeno.

"Kao čovjek koji se bavio biznisom ulagao sam svoja lična sredstva da se osposobi pista kako bi avioni bezbjednije mogli da slijeću i polijeću", istakao je Dodik.

Rekao je da će nastaviti ukazivati na to da su u zajedničkim institucijama BiH ugroženi interesi RS, i da to javnost zna bolje od njega.

Ovdje pročitajte šta je Mektić rekao o Dodiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije