BiH

Dodik pozvao Srbe na sabornost i jedinstvo

Dodik pozvao Srbe na sabornost i jedinstvo
Dodik pozvao Srbe na sabornost i jedinstvo

DRVAR - Predsjednik RS Milorad Dodik večeras je u Drvaru otvorio Treći sabor krajiške pjesme i pozvao Srbe na sabornost i jedinstvo, te da budu jaki u ovom dijelu FBiH.

"Moramo biti jedinstveni i da odbacimo razne sumnjivce koji među nama razbijaju jedinstvo da bi se domogli nekih javnih funkcija samo da bi mogli da prožive dobro, a narodu da ne ostane ništa", istakao je Dodik.

Dodik je potvrdio da je danas u Drvaru sa načelnicima ove i opštine Grahovo razgovarao o nepravdi koju prema ovim lokalnim zajednicama čini Livanjski kanton i FBiH, naglasivši da Republika Srpska neće podržati ubuduće nijednu odluku u Livanjskom kantonu koja nije u korist ovdašnjih Srba.

On je rekao da je sastanku prisustvovao Njegovo preosveštenstvo vladika bihaćko-petrovački Atanasije.

Dodik je izjavio da je kao predsjednik Republike Srpske učinio sve da Srpska ostane jaka i stabilna, ističući da je ovaj entitet danas najvažniji i najstabilniji dio BiH.

"Bez odluka Republike Srpske Sarajevo više ne može ništa da odluči", poručio je Dodik.

Dodik je naveo da je posjetio i Dom zdravlja u Drvaru, koji ima potrebu da postane dnevna bolnica, te dodao da će finansijski pomoći da se taj problem riješi.

On je podsjetio da je prije godinu i po dana obezbijeđeno da ljudi iz Drvara i drugih opština mogu bez dodatnih procedura da se liječe u Kliničkom centru Banjaluka.

On je rekao da Sabor krajiške pjesme treba da očuva identitet Srba.

"Ovo je dobar povod da se okupimo i da se čuje za Drvar i čitav ovaj srpski kraj koji je preživio golgotu i stradao u proteklom otadžbinskom ratu", istakao je Dodik.

On je rekao da je okupljanjem srpski narod pokazao da želi da se vrati na svoja ognjišta i tu ostane.

Dodik je podsjetio da je srpski narod kroz istoriju uvijek težio jedinstvu i slozi, ističući da poznata narodna poslovica "Samo sloga Srbina spasava" nije bila izraz komoditeta, već da se ukaže narodu da mora biti okupljen i sabran.

Vladika Atanasije rekao je da je Sabor krajiške pjesme pokazao da srpski narod na ovaj način promoviše ono što je najbolje u njemu i oko njega.

"To je potrebno za naše bitisanje i naš svijetao obraz u vremenu i prostoru", istakao je vladika.

On je ukazo na potrebu podrške opstanka Republike Srpske, čitavog srpskog bića i prostora na kojem žive.

Pokrovitelj Sabora krajiške pjesme je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a generalni medijski pokrovitelj Radio–televizija Republike Srpske.

Na ovoj manifestaciji su nastupili pjevačke grupe "Grmeč" i "Janjski sokolovi", "Goci bend", Radmilo Zekić, Goci i Lazo, braća Lekić, Savo i LJubiša, "Kapi zavičaja", "Lazarevo jato", "Runolist", "Srpska Tromeđa", Boba Karanović, Vlatka Karanović, "Krajina".

Takmičarski dio Sabora održan je juče.

Specijalni gosti finalne večeri su Ćana, Marinko i Marko Rokvić.

Saboru su prisustvovali ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić, načelnici opština Drvar, Grahovo, Glamoč, mnogobrojni građani Drvara i oklonih naselja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije