BiH

Dodik s Putinom i u Beogradu

Dodik s Putinom i u Beogradu
Dodik s Putinom i u Beogradu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastaće se s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom prilikom njegove posjete Beogradu, koja je zakazana za 16. oktobar.

Dodik je izjavio da ga je Putin lično pozvao na sastanak u Beograd.

- Prilikom razgovora s Putinom u Moskvi, gdje smo premijer RS Željka Cvijanović i ja boravili polovinom septembra, on je rekao da očekuje da se nakon izbora u BiH vidimo u Beogradu. Naravno da ću se tada ponovo vidjeti s njim - rekao je Dodik, prenosi Glas Srpske.

Predsjednik RS je na tribini SNSD-a održanoj u nedjelju u banjalučkom naselju Kočićev vijenac rekao da opoziciju podržava Amerika bez čistih namjera da nama napravi dobro, a da s druge strane postoji iskrena i dokazano dobronamjerna podrška Rusije.

Putin je na sastanku u Moskvi poželio Dodiku uspjeh na predstojećim opštim izborima. Istakao je da se odnosi između Srpske i Rusije uspješno razvijaju, što je pozitivan faktor u situaciji u regionu.

Zvanično je potvrđeno da će se Putin 16. oktobra sastati sa srpskim zvaničnicima i prisustvovati vojnoj paradi povodom 70 godina od oslobođenja Beograda i pobjede nad fašizmom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije