BiH

Dodik u Moskvi, VTB banka spremna da proširi aktivnosti na RS

Dodik u Moskvi, VTB banka spremna da proširi aktivnosti na RS
Dodik u Moskvi, VTB banka spremna da proširi aktivnosti na RS

MOSKVA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Moskvi sa prvim potpredsjednikom VTB banke Vasilijem Titovim.

Tokom sastanka izražena je spremnost VTB banke da proširi svoje aktivnosti i na teritoriju Republike Srpske.

Predsjednik Dodik inače boravi u Moskvi  gdje učestvuje na VTB Capital investicionom forumu "RUSIЈA ZOVE!", na kojem je uvodničar bio predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Ruski predsjednik tradicionalno prisustvuje plenarnoj sjednici i daje uvodno izlaganje na investiocionom forumu. Dnevni red foruma uključuje i brojne panel sjednice na kojima učestvuju vladini zvaničnici, te direktori velikih međunarodnih korporacija i vodećih ruskih preduzeća.

Forum "Rusija zove!", u organizaciji VTB međunarodne grupacije banaka i finansijskih kompanija, jedinstven je događaj globalnih razmjera koji okuplja kreatore politike, investitore i poslovne ličnosti radi promocije dijaloga i strateških investicija u rusku privredu.

Razgovori na visokom nivou na forumu pomažu stvaranju uslova koji će  ruskim kompanijama omogućiti da nastave uspješno poslovanje na globalnim tržištima, te da postave temelje multinacionalnim kompanijama da investiraju u Rusiji.

Prošlogodišnji forum postigao je veliki uspjeh i ostvarena je velika posjećenost - više od 2.000 delegata, uključujući 500 investitora iz Rusije, Evrope, SAD, Azije, Bliskog istoka i Afrike.

Od osnivanja, VTB grupacija aktivno djeluje na međunarodnim tržištima, igrajući značajnu ulogu u podsticanju stranih investicija u rusku privredu.

Investiocioni forumi "Rusija zove!"  od 2009. godine  održavali su se u Moskvi, Londonu i Njujorku.

(NN/RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije