BiH

Dodik u Rogatici: Brinuti o Srpskoj i jačati njenu snagu

Dodik u Rogatici: Brinuti o Srpskoj i jačati njenu snagu
Foto: Srna | Dodik u Rogatici: Brinuti o Srpskoj i jačati njenu snagu

ROGATICA - Kandidati SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik i za predsjednika Repubilke Srpske Željka Cvijanoviće poručili su večeras u Rogatici da je Republika Srpska najvažniji politički cilj.

Dodik je istakao da je aktuelna vlast učinila sve da Republika Srpska ostane mirna i stabilna.

"Moramo da brinemo o Republici Srpskoj, ne smijemo izgubiti ništa od njene snage, moramo da jačamo njenu snagu, moramo se zagledati u Srbiju i gledati u Rusiju, to su naši iskreni prijatelji", poručio je Dodik večeras u prepunoj Sportskoj dvorani u Rogatici na predizbornom skupu SNSD-a.

On je rekao da ide u Sarajevo da pokaže da tamo ne mogu da rade nešto što nije u interesu Republike Srpske i Srba.

"Nemam namjeru da radim protiv drugih naroda, ali neću dati na Srpsku i Srbe. Idem u Sarajevo da pobijedim u gostima", dodao je Dodik.

Cvijanovićeva je poručila da treba raditi zajednički za jake i stabilne institucije Srpske.

"Dodik će spriječiti da nas ponižavaju u Sarajevu. Mi se ne okupljamo da bismo ubjeđivali za koga će neko da glasa, jer znamo da radimo za jaku Srpsku", istakla je Cvijanovićev i podsjetila da je aktuelna vlast u prethodnom periodu povećavala plate, penzije, štitila Srpsku, koja je svetinja.

Ona je poručila svima koji lažu i podmeću razne stvari da nikakve laži neće ukaljati pobjedu SNSD-a.

"(Kandidat SzP-a za predsjednika Srpske Vukota) Govedarica, nastojeći da nađe opravdanje za to što nema ni ratnog, ni radnog staža, okomio se na mene i moju porodicu. Govedarica je izdao jednom i izdaće svaki put", rekla je ona.

Nosilac kandidatske liste SNSD-a za Predstavnički dom parlamenta BiH iz Izborne jedinice tri Staša Košarac rekao je da je Republika Srpska za sve u SNSD-u svetinja.

"Svakog dana i na svakom mjestu pokazujemo kako se gradi Republika Srpska i naredne četiri godine ćemo braniti i raditi za Srpsku", dodao je on.

Miroslav Vujičić, nosilac kandidatske liste za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice osam rekao je da je SNSD u Rogatici pobijedio 2016. godine i da će pobijediti i ove.

On je naglasio da je Cvijanovićeva podržala svaki projekat u Rogatici, a da je Srpskoj u Sarajevu potreban Dodik.

Kandidat za poslanika iz Izborne jedinice osam Ninoslav Prelić nabrojao je veliki broj projekata koji su realizovani na području Rogatice u saradnji sa Vladom Srpske.

On je naglasio da je zabilježen suficit u opštinskom budžetu u prvih šest mjeseci ove godine.

Prelić je poručio da će se Republika Srpska odbraniti tako što će je u Sarajevu zastupati Dodik, a da predsjednik Srpske bude Cvijanovićeva.

Dogovoreno projektovanje sportske dvorane

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je sa rukovodstvom opštine Rogatica danas dogovoreno da se počne projektovanje sportske dvorane u ovoj opštini.

Dodik je novinarima rekao da će vlast Srpske preuzeti obavezu izgradnje sportske dvorane u Rogatici, a opština će riješiti pitanje infrastrukture.

Prema njegovim riječima, sa predstavnicima lokalne vlasti dogovoreni su još neki projekti.

Dodik je naglasio da je sve ono što je prije dvije godine postavljeno kao cilj na području Rogatice, već sada završeno.

"Ono što moramo da uradimo u budućnosti jeste da definišemo nove projekte za Rogaticu", dodao je on.

Dodik je rekao da se što prije mora riješiti funkcionisanje suda u Rogatici i da misli da su stvoreni uslovi da to bude i urađeno.

Predsjednik Srpske najavio je da će Srpska iduće godine za Rogaticu obezbijediti još 1,5 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije