BiH

Dodik u avgustu u Južnoj Osetiji

Dodik u avgustu u Južnoj Osetiji
Foto: N.N. | Dodik u avgustu u Južnoj Osetiji

SANKT PETERBURG - Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, prihvatio je poziv predsjednika Južne Osetije, Anatolija Bilibova, da u avgustu prisustvuje svečanosti povodom 10 godina nezavisnosti ove zakavkaske republike.

Dodik se sa Bilibovim sastao u Sankt Peterburgu, gdje učestvuju na Međunarodnom ekonomskom forumu, saopštila je pres služba predsjednika Južne Osetije.

U saopštenju se navodi da su sagovornici razmotrili rezultate posjete Bilibova Republici Srpskoj u januaru ove godine, kao i predstojeću proslavu jubileja proglašenja nezavisnosti Južne Osetije.

"Razumijem da je naš prethodni susret izazvao određena reagovanja, a neke političke snage su počele da se uzbuđuju i provode svoje igre. Ali, to nas ne treba da brine. Ja potvrđujem svoj poziv u Južnu Osetiju na obilježavanje 10 godina nezavisnosti", rekao je Bilibov.

Dodik je rekao da prihvata poziv i da će prisustvovati svečanosti u avgustu.

U saopštenju se navodi da su Dodik i Bilibov razgovarali i o političkim, ekonomskim i kulturnim mogućnostima saradnje, u okviru ranije potpisanih sporazuma o saradnji između dvije republike.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije