BiH

Dogovorena dinamika rada Narodne skupštine RS

Dogovorena dinamika rada Narodne skupštine RS
Dogovorena dinamika rada Narodne skupštine RS

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas sa predsjednicom Vlade Željkom Cvijanović o dinamici rada u toku jesenjeg zasijedanja i pripremama za održavanje sljedeće redovne sjednice Narodne skupštine.

U toku sastanka konstatovano je da je Vlada pripremila i dostavila materijal za zakazivanje 14. sjednice Narodne skupštine čije održavanje se očekuje početkom oktobra 2016. godine, a sjednica Kolegijuma Narodne skupštine biće održana u toku septembra. 

Zaključeno je da je Narodna skupština, kao najefikasniji parlament u BiH, u prva dva kvartala ove godine usvojila 46 zakona, što iznosi nešto manje od 50 odsto u odnosu na godišnji plan.

"Do kraja godine ćemo u potpunosti realizovati naše programe, jer je Vlada utvrdila niz zakona i uputila ih u skupštinsku proceduru. Oni će biti razmatrani na prvoj narednoj sjednci koja bi trebalo da bude održana u oktobru ove godine", rekla je Cvijanovićeva nakon sastanka sa Čubrilovićem.

Prema njenim riječima, dobro je što je Vlada u ovoj godini utvrdila cijeli niz mjera i zakonskih rješenja.

Komentarišući mogućnost uvođenja "bijelog hljeba" u Republici Srpskoj, Cvijanovićeva je rekla da se o tom pitanju može raspravljati u parlamentu, ukoliko postoji saglasnosti.

Govoreći o emisiji obveznica, Cvijanovićeva je naglasila da će naredna emisija biti uspješno realizovana u vrijednosti od 40 miliona KM, a ne kako je ranije bilo planirano od 20 miliona KM.

Ona je naglasila da će Vlada isplatiti sva dugovanja koja ima i da je jedan od prioriteta poljoprivreda.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici Skupštine Željka Stojičić, Nenad Stevandić i Senad Bratić, te potpredsjednik Vlade Srebrenka Golić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije