BiH

Dom naroda u utorak o Dopunama krivičnog zakona

Dom naroda u utorak o Dopunama krivičnog zakona
Foto: Ilustracija | Dom naroda u utorak o Dopunama krivičnog zakona

SARAJEVO - Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da u utorak, 20. februara, u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona BiH, kojim se onemogućava ublažavanje kazne i zamjena kazne zatvora novčanom licima osuđenim za krivična djela protiv integriteta BiH, terorizma i u vezi sa terorizmom.

Prijedlog je u parlamentarnu proceduru uputila Aleksandra Pandurević iz SDS-a. 

Pred delegatima će se u drugom čitanju i po skraćenom postupku naći i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Savjet ministara BiH, a kojim se definiše pravo na policijski dodatak policijskim službenicima. 

Na ovaj način pravo na policijski dodatak, osim policijskih službenika zaposlenih u Graničnoj policiji BiH i Agenciji za istrage i zaštitu, imali bi i policijski službenici zaposleni u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH. 

Pred delegatima će se u prvom čitanju naći Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava BiH i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o komunikacijama po skraćenom postupku čiji je predlagač Savjet ministara BiH. 

U prvom čitanju delegati će razmotriti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, ali čiji je predlagač Predstavnički dom, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vazduhoplovstvu BiH čiji je takođe predlagač Predstavnički dom. 

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog strateškog plana ruralnog razvoja BiH za period 2018 – 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije