BiH

Domovina neće podržati novu Vladu

Domovina neće podržati novu Vladu
Domovina neće podržati novu Vladu

BANJALUKA - Šef kluba poslanika Koalicije "Domovina" u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adil Osmanović izjavio je danas da ovaj klub neće podržati izbor nove Vlade Srpske ali da će se ponašati kao konstruktivna opozicija i da će podržati prijedloge koji idu u korist svih građana Srpske.

On je rekao novinarima tokom skupštinske pauze da je mandatar Željka Cvijanović u svom ekspozeu trebalo da posveti pažnju pitanju obrazovanja u Republici Srpskoj.

Osmanović smatra  da u školski sistem treba uvesti pravo na nacionalnu grupu nastavnih predmeta za učenike hrvatske i bošnjačke nacionalnosti.

On kaže  da je veći akcenat trebalo da bude stavljen i na novo zapošljavanje na način da se poveća broj zaposlenih davanjem poreskih olakšica privrednim subjektima koji vrše novo zapošljavanje.

Osmanović je naveo i da pitanju povratka treba dati veći značaj tako da se poboljša položaj povratnika na cijelom prostoru BiH.

On je rekao da će klub poslanika Koalicije "Domovina" na trećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine predložiti kandidata za potpredsjednika Narodne skupštine iz bošačkog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije