BiH

Donesen Pravilnik o vozačkoj dozvoli

Donesen Pravilnik o vozačkoj dozvoli
Foto: Ilustracija | Donesen Pravilnik o vozačkoj dozvoli
N.N.

SARAJEVO - Ministarstvo komunikacija i transporta u Savjetu ministara u tehničkom mandatu usvojilo je Pravilnik o vozačkoj dozvoli s ciljem usaglašavanja sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama bezbjednosti transporta na putevima u BiH, koje se odnose na pravo upravljanja motornim vozilom i dobijanja vozačke dozvole odgovarajuće kategorije.

Pravilnikom se propisuje oblik, izgled i sadržaj obrasca vozačke dozvole, postupak i način izdavanja, zamjene, poništavanja, te način vođenja evidencije o ovim dokumentima, saopšteno je iz Ministarstva.

Pravilnik o vozačkim dozvolama usvojen je u saradnji sa nadležnim organima za unutrašnje poslove entiteta, kantona i Brčko distrikta.

Jedan od razloga za donošenje novog Pravilnika o vozačkoj dozvoli je i otklanjanje nejasnoća koje su nastale u primjeni Pravilnika o vozačkoj dozvoli (Službeni glasnik BiH broj 13/07 i 43/15), koji je sada stavljen van snage.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

dalibor-02

Ajde novinari istraziti zasto i ko koci potpisivanje papira kojim bi njemacka priznala BiH kategorije C, E i D u vozackim dozvolama BiH kao sto je slucaj sa srbijom od prosle godine. Mi obicni smrtnici ne mozemo to da provjerimo.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije