BiH

Dostojanstvo osnovi cilj Demokratskog narodnog saveza

   Dostojanstvo osnovi cilj Demokratskog narodnog saveza
Dostojanstvo osnovi cilj Demokratskog narodnog saveza

PRIJEDOR - Zapošljavanje, ekonomski rast, smanjenje siromaštva, eliminacija kriminala i korupcije, te stabilnost institucija Republike Srpske i dostojanstvo naroda, osnovni su ciljevi kampanje Demokratskog narodnog saveza /DNS/, rekla je danas u Prijedoru poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Svjetlana Sredić.

Ona je na konferenciji za novinare istakla da DNS od predstojećih izbora očekuje priliku da još jednom predstavi svoju realnu politiku - politiku realnih ljudi.

"Cilj nam je nastavak kontinuiteta DNS-a u dostojanstvenoj kampanji", istakla je Sredićeva. 

Ona kaže da ključ budućnosti Srpske leži u kvalitetnim obrazovanim ljudima i dodaje da će DNS ubuduće insistirati na odstranjivanju manjkavosti u dosadašnjim reformama obrazovnog sistema.

"Moramo imati tržište obrazovanja, čiji će ključni faktor biti kvalitet i stručnost ulaznog profila. Naše diplome trebaju biti ulaznice u sve privrede svijeta, ali ne smijemo stvoriti od naših najobrazovanijih ljudi brend koji ćemo izvoziti", rekla je Sredićeva.

Predsjednik Gradske organizacije DNS Prijedor Milenko Đaković istakao je da je "politika DNS-a iznikla iz naroda i njihovih životnih potreba". 

"Naša kampanja će stoga biti ogledalo naše politike, autonomna i čestita! Nećemo strašiti svoj narod da bi tako popravili političku poziciju stranke, kako to rade neke druge partije", istakao je Đaković.

Član novoformiranog gradskog Izbornog štaba DNS-a u Prijedoru Mirko Sovilj kaže da DNS od predstojećih izbora očekuje još jednu potvrdu svoje kontinuirane politike u interesu građana, kao i još više poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

On je dodao da će na taj način DNS značajno uticati na kreiranje politike koja će se voditi na ovim prostorima radi stvaranja uslova boljeg života građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije