BiH

Draško Dalić kandidat za premijera Vlade HBK

Draško Dalić kandidat za premijera Vlade HBK
Draško Dalić kandidat za premijera Vlade HBK

LIVNO - Županijski odbor HDZ BiH Hercegbosanske županije potvrdio je kandidaturu Draška Dalića za predsjednika nove Vlade Hercegbosanske županije, kazao je predsjednik Kantonalnog odbora Branko Ivković.

Po njegovim riječima, na jučerašnjoj sjednici Kantonalnog odbora dogovorena je i raspodjela ministarstva tako da livanjskom HDZ BiH, osim premijerske pozicije, pripadaju mjesta Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, dok će HDZ BiH Tomislavgrad istaknuti kandidature za Ministarstvo finansija i Ministarstvo nauke, sporta, prosvjete i kulture kao i poziciju predsjednika Skupštine HBK.

"O imenima novih županijskih ministara idućih dana odlučit će općinski odbori HDZ BiH Livna i Tomislavgrada dok će, sa druge strane, to isto učiniti i koalicijski partneri - kazao je Ivković.

Što se tiče koalicionih partnera, SNSD-a i SDA, Ivković je potvrdio raniji dogovor te će oni i dalje zadržati ministarstva koja su imali i u ranijem sazivu.

"Ministarstvo pravosuđa i uprave, Ministarstvo gospodarstva te Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih pripadaju SNSD-u, odnosno SDA će zadržati Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša", kazao je Ivković.

Napomenuo je kako će sutra biti održan Kolegijum Skupštine Hercegbosanskog kantona na kojem bi trebalo da bude određen termin održavanja sjednice Skupštine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije