BiH

Dunović nije potpisao Odluku o imenovanju Vlade FBiH

Dunović nije potpisao Odluku o imenovanju Vlade FBiH
Dunović nije potpisao Odluku o imenovanju Vlade FBiH

Kako je danas saopšteno iz Dunovićevog kabineta, shodno dogovoru političkih stranaka koje čine parlamentarnu većinu, Vlada Federacije BiH formiraće se paralelno sa Vijećem ministara BiH.

Međutim, kako sada stvari stoje, to se neće još uvijek dogoditi, jer za sutra je zakazana sjednica Predstavničkog doma FBiH, ali ne i Predstavničkog doma BiH, piše Klix.

Podsjetimo, formiranje Vlade FBiH i Vijeća ministara BiH istog dana i istog sata uslov je Demokratske fronte, ali i HDZ-a.

"Shodno tome izražavamo nadu da će se stranke ovaj put držati dogovora kako bi se ispunili preduslovi za imenovanje nove Vlade i Vijeća ministara u isto vrijeme, a nakon što SIPA izvrši zakonske provjere za novi saziv Vijeća ministara BiH“, saopšteno je iz kabineta Milana Dunovića.

Reuf Bajrović, kandidat za federalnog ministra energije, industrije i rudarstva, potvrdio je Dunovićeve tvrdnje, te kazao da su građani BiH zaslužili da se implementira narodna volja.

"Formirat ćemo vlast onako kako je gospodin Čović tražio, dakle isti dan i Vijeće ministara BiH i Vlada Federacije BiH. Čekamo da se završe SIPA-ine provjere za Vijeće ministara BiH i čim se zakaže sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH bit će zakazana i sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH“, kazao je Bajrović.

Emir Suljagić, član Predsjedništva Demokratske fronte i kandidat za zamjenika ministra odbrane BiH, rekao je da Budžet ne trebati vezati za formiranje Vlade jer će on biti usvojen i s tim se ne treba igrati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije