BiH

Dvije tužbe predsjednika Srpske za klevetu

Dvije tužbe predsjednika Srpske za klevetu
Dvije tužbe predsjednika Srpske za klevetu

BANJALUKA - Lider SDS Mladen Bosić saopštio je danas da ga je banjalučki Osnovni sud obavijestio da se izjasni o dvije tužbe za klevetu koje je protiv njega podnio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u kojima se traži naknada štete od 10.000 KM.

Bosić je naveo da će se odazvati sudu i dati mišljenje o tužbama, te istakao da stoji iza svega što je rekao, te da "tužbe političkih suparnika, neće uplašiti, ni njega, niti SDS".

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci precizirao da se u prvoj, podnesenoj 18. oktobra prošle godine, navodi da je rekao da "onaj ko je ukrao milione ne može govoriti istinu".

"Ja sam tada rekao - kako Milorad Dodik, čovjek koji je sve slagao u vezi sa referendumom o ocjepljenju Republike Srpske, vraćanju nadležnosti u pravosuđu sa nivoa BiH, revizijom privatizacije, obračunu sa kriminalom i koji je ukrao milionske iznose, može za nekoga reći da je lažov", podsjetio je Bosić.

On je naveo da je druga tužba dopuna prve i da je podnesena 19. maja, jer je rekao "da su oni koji su pokrali pare ovdje, odnosno koji su usisali pare iz budžeta, te pare prenijeli u Beograd, Kipar i ostale destinacije po svijetu".

 Bosić kaže da "ima informacije da su i pojedini lideri drugih opozicionih političkih stranaka dobili slična obevještenja od suda".

"Mislio sam da će me Milorad Dodik tužiti za moju izjavu da je prisvojio kilogram zlata koju mu je ruski milioner dao kao čovjek koji je pokušao da otvori ovdje biznis, a on me tuži za stvari koje su opštepoznate i koje svi u Srpskoj znaju. Vrlo rado ću dokazati sve ono što sam rekao", naglasio je Bosić.

On kaže da međusobne optužbe neće riješiti tužbe sudu, te da SDS nema namjeru da se u narednom periodu, pa ni u kampanji, bavi "optužbama i tužakanjima", već da će građanima ponuditi perspektivu i plan za bolji život.

Upitan da li će, ukoliko pobijedi na izborima, ući u kompromis sa strancima i podržati ustavne promjene koje bi značile smanjenje nadležnosti entiteta, lider SDS je rekao da je ova stranka politički stvarala Srpsku, te da neće praviti nikakve kompromise koji mogu biti protiv interesa Srpske, niti su za prekrajanje Dejtonskog sporazuma, ali da nisu ni za izolaciju Srpske i stvaranje neprijatelja.

Bosić je ocijenio da je "BiH na vrhu liste siromaštva u Evropi", a da je "Srpska siromašniji entitet, koji se suočava sa krahom ekonomije, u kojem se preduzeća zatvaraju, dok je broj penzionera premaši broj zaposlenih".

 

"Premijer Srpske Željka Cvijanović dala je najbolji opis ove situacije kada je komentarisala mjere i preporuke EU BiH o izvozu robe u Rusiju i konstatovala da nemamo problem sa izvozom robe u Rusiju zato što se ništa ne proizvodi u Srpskoj, što bi moglo biti izvezenu", rekao je Bosić i dodao da je "Srpsku u ovakvo stanje dovela vlast SNSD i Milorada Dodika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije