BiH

Džaferović: Napad na policijsku stanicu je napad na državu

Džaferović: Napad na policijsku stanicu je napad na državu
Džaferović: Napad na policijsku stanicu je napad na državu

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović najoštrije osuđuje teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku i zahtijeva od agencija za sporovođenje zakona da se što prije utvrde motiv kao i sve druge okolnosti ovog napada.

Džaferović u saopštenju izdatom povodom terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku navodi da je napad na policijsku stanicu, napad na državu.

"U ovom slučaju to je i napad na suživot naroda u Bosni i Hercegovini. Pozivam građane Zvornika i cijele BiH na suzdržanost i međusobno razumijevanje, kao i da pruže pomoć agencijama za provođenje zakona u obavljanja njihovog posla", navodi Džaferović.

On zahtijeva od svih institucija BiH da preduzmu sve zakonske mjere kako se ovakvi i slični slučajevi u budućnosti ne bi dešavali.

Porodici ubijenog policajca Dragana Đurića upućujem izraze saučešća, a ranjenim policajcima želim brz oporavak", navodi se u Džaferovićevom saopštenju za javnost koje prenosi Sektor za odnose s javnošću PS BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije