BiH

EU za evropsku perspektivu BiH

EU za evropsku perspektivu BiH
EU za evropsku perspektivu BiH

SARAJEVO - Zemlje članice EU potpuno su opredijeljene za evropsku perspektivu BiH i njeno punopravno članstvo kad se ispune potrebni uslovi, kaže Endi Mekgifi, portparol Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH.

To je jasna poruka svakome ko možda misli da EU nije zainteresovana za BiH, poručio je on povodom jučerašnjeg sastanka ministara spoljnih poslova zemalja EU u Luksemburgu, gde je i BiH bila jedna od tema.

"Ministri su istakli važnost teritorijalnog integriteta BiH. Dakle, rasprave o podjeli i secesiji su gubitak vremena", naglasio je Mekgifi u izjavi agenciji Fena.

Kako je kazao, jasno je da zemlje članice očekuju da lideri u BiH odgovore na socijalne i ekonomske zahteve građana, istaknute tokom protesta.

Posebno je značajno pronalaženje načina da se poveća stopa zaposlenosti i poboljša ekonomski razvoj, a EU će pomoći u riješavanju ovih pitanja, pri čemu je od izuzetne važnosti učešće civilnog društva, rekao je Mekgifi.

On je naglasio, da je poslije jučerašnjeg sastanka u Luksemburgu, jasno da se ovi uslovi za postizanje napretka ka EU neće mijenjati i da BiH mora da ih ispuni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije