BiH

Ekonomija - broj jedan u programu DNS-a

Ekonomija - broj jedan u programu DNS-a
Foto: Srna | Ekonomija - broj jedan u programu DNS-a

FOČA - Sa centralne tribine Demokratskog narodnog saveza, koja je večeras održana u Foči, poručeno je da ova stranka pred građane izlazi čistog obraza, jer je, kako je istaknuto, i u protekle četiri godine ispunila ono za šta je dala svoju odgovornu riječ.

Spomenko Stojanović, nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet, vjeruje da će DNS dobiti poslanika iz ove izborne jedinice.

"U našem programu, ekonomija je broj jedan i u njoj je ključ za rješenje svih problema. U našoj regiji imamo velike prirodne resusre, koje moramo na bolji način iskoristiti", poručio je Stojanović.

Kandidat za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH iz Izborne jedince tri Srđan Drašković rekao je da je ova stranka prepoznatljiva po odgovornim ljudima.

Nosilac liste DNS-a za Parlamenatrnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici tri Nenad Nešić rekao je da se kao budući parlamentarac nikada neće saglasiti sa prenošenjem nadležnosti sa Republike Srpske na BiH, već će se zalagati za jačanje pozicije Srpske.

Potpredsjednik DNS-a i predsejdnik Centralnog izbornog štaba Dragomir Jovičić rekao je da je ova stranka projektovala cilj od 107.700 glasova, što bi joj obezbijedilo 15 mandata u Narodnoj skupštini i najmanje dva mandata u Parlamentarnoj skupštini BiH.

On je istakao da su prioriteti DNS-a ekonomija i zapošljavanje, stabilnost institucija Srpske, povećanje nivoa sigurnosti, te nacionalno jedinstvo.

Na tribini je govorio i član Predsjedništva DNS-a Neđo Trninić, koji je istakao da i prepuna sportska dvorana u Foči govori da je ova stranka u usponu i da su realna očekivanja da će dobiti više od 100.000 glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije