BiH

Erdoan stigao u Sarajevo, dočekao ga Izetbegović

Erdoan stigao u Sarajevo, dočekao ga Izetbegović
Foto: Anadolija | Erdoan stigao u Sarajevo, dočekao ga Izetbegović

SARAJEVO – Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan sletio je u Sarajevo, a zatim se uputio u zgradu Predsjedništva BiH gdje ga je dočekao Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Pred zgradom Predsjedništva BiH prisutno je nekoliko desetina građana koji drže zastave Turske i BiH, dok je pred Zetrom već nekoliko hiljada ljudi, a policija Kantona Sarajevo prognozira da će ih biti između 10 i 15 hilajda.

Erdoan će radnu posjetu započeti u zgradi Predsedništva BiH, gdje ga je dočekao Izetbegović, nakon čega je planirano i obraćanje medijima, a potom će biti održan i predizborni skup u olimpijskoj dvorani Zetra.

Potom će biti održan prijem, a predviđena je i šetnja Baščaršijom i ceremonija uručivanja počašnog doktora turskom predsjedniku na Internacionalnom univerzitetu.

Mediji najavljuju da se na skupu u Zetri očekuje prisustvo između 15.000 i 20.000 sljedbenika Erdoana iz BiH, zemalja regiona i evropskih zemalja - Austrije, Njemačke, Holandije, a, prema najavama, skup će trajati osam sati.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su najavili da će događaj uzrokovati obavezne obustave u saobraćaju te da je osiguran dovoljan broj policijskih službenika.

Privremenih izmjena režima saobraćaja biće na dijelu ulice Patriotske lige - obilaznica i u ulici Alipašina te na dijelu od raskrsnice s ulicom Jukićeva i to od 08.00 do 21.00 sati.

Mediji su primijetili i da je prošla posjeta turskog predsjednika Sarajevu bila prije tri godine, 2105. i to isto 20. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije