BiH

Erjavec: Odluka o sporazumu u aprilu

Erjavec: Odluka o sporazumu u aprilu
Erjavec: Odluka o sporazumu u aprilu

SARAJEVO - Konačna odluka o stupanju na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju za BiH biće doneta u aprilu na sjednici EU Savjeta za opšte poslove, najavio je slovenački šef diplomatije Karl Erjavec.

On je za sarajevski ''Dnevni ava''z kazao da Evropska unija od Bosne i Hercegovine očekuje pripremu programa ekonomsko-socijalnih i drugih reformi koje će državu modernizovati, poboljšati funkcionalnost i stvoriti konkurentnu poslovnu sredinu.

Ministar spoljnih poslova Slovenije koji je, kako piše list, jedan od najvećih lobista među evropskim diplomatama za ulazak BiH u EU, istakao je i koliko je važno da se što prije formiraju vlasti u BiH koje će otpočeti da rade na sprovođenju reformi.

Podsjetio je da su ministri spoljnih poslova EU na sednici u martu već dali političku podršku implementaciji Sporazuma.

"Za napredak na tom putu biće, naravno, ponovo potrebni koraci BiH. Potrebno je, između ostalog, osigurati socijalnu sigurnost građana i podići nivo zaposlenosti", rekao je Erjavec.

Slovenački šef diplomatije je zaključio i da će napredak u sprovođenju tih reformi biti kriterijum za nastavak puta BiH prema EU, kao i za finansijsku pomoć međunarodnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije