BiH

Evidentirani pritisci na predstavnike biračkih odbora u Doboju

Evidentirani pritisci na predstavnike biračkih odbora u Doboju
Foto: N.N. | Evidentirani pritisci na predstavnike biračkih odbora u Doboju

DOBOJ - Predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Doboj Nenad Paleksić rekao je da su jutros na pojedinim biračkim mjestima evidentirani pritisci posmatrača i predstavnika SDS-a na članove i predsjednike biračkih odbora.

"Od 6.00 časova na pojedinim biračkim mjestima pojavili su se posmatrači iz SDS-a koji su počeli da vrše pritisak na članove i predsjednike biračkih odbora, a predstavnici SDS-a dolazili su čak i u Gradsku izbornu komisiju. Oni su na pojedinim biračkim mjestima pravili problem, jer ne znaju ko su im posmatrači. Očigledno je da je zbrka nastala zbog toga", rekao je Paleksić novinarima.

On kaže da drugih problema nije bilo i da se izborni proces odvija normalno, kao i da će prve informacije o odzivu građana biti objavljene oko 11.00 časova.

Paleksić navodi da je u Centralni birački spisak upisano 63.098 birača, od kojih je 61.723 redovnih, koji će moći da glasaju na 106 redovnih biračkih mjesta, četiri biračka mjesta za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a formiran je i jedan mobilni tim.

U Doboju su jutros u 7.00 časova otvorena sva biračka mjesta za glasanje na prijevremenim izborima za gradonačelnika na kojima građani biraju između osam kandidata.

Građani će gradonačelnika birati između šest nezavisnih kandidata - Igora Jovanovića, Borisa Jerinića, Slađana Starčevića, Vladimira Markovića, Gorana Simića i Milovana Dujakovića, te kandidata SDS-a Nebojše Šainovića i političkog subjekta Spas nezavisnih lista Doboj Slobodana Devića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije