BiH

Ferguson: Popis nije politička alatka

Ferguson: Popis nije politička alatka
Ferguson: Popis nije politička alatka

BANJALUKA – Britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson ukazao je danas na važnost popisa stanovništva, naglasivši da bi volio da se na popis u BiH gleda kao ekonomsku alatku, a ne političku.

- Ali evidentno je da o ovom pitanju postoji politička debata - dodao je britanski ambasador.
Ferguson je danas u Banjojluci podsjetio da su njegove kolege iz evropske delegacije pozdravile odluku vezano za popis te da u BiH borave stručnjaci iz Eurostata i da treba sačekati i njihovu procjenu o pitanju popisa.
Nije htio komentarisati to što se predstavnici RS-a protive usvojenom Jedinstvenom programu za obradu podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013., navodeći da je to pitanje za Vladu RS-a.
Ambasador Ferguson i ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač razgovarali su danas o realizaciji komponente „Jačanje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a i kriminalističko-obavještajnog sistema u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i nasilnog ekstremizma“ definirane Projektom „Jačanje kapaciteta Ministarstva bezbjednosti, državnih i entitetskih agencija za provođenje zakona u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma“ koji finansira britanska ambasada u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije