BiH

GO SDS-a: Dio delegata otišao, sjednica prekinuta

GO SDS-a: Dio delegata otišao, sjednica prekinuta
GO SDS-a: Dio delegata otišao, sjednica prekinuta

BANJALUKA - U Banjaluci je oko podne počela sjednica SDS-a, ali je prekinuta zbog nedostatka kvoruma, javio je novinar Nezavisnih novina.

Naime, već na početku dio delegata je napustio sjednicu jer nisu prihvatili dnevni red koji je predložio predsjednik Gradskog odbora stranke Ognjen Tadić.

Tadić je istakao da on zahtjeva da delegati prihvate njegov plan za naredne izbore i za jačanje stranke, ali nije htio da kaže o kom planu se radi, međutim, dio gradskog odbora je protiv i tvrdi da je taj plan pod uticajem članova bivšeg SDS koji su napustili stranku.

"Danas zakazana Skupština prekinuta je zbog toga što je jedan broj delegata odlučio da me na taj način praktično onemogući da dođemo do novog, sljedećeg predsjednika gradskog odbora smatrajući, barem tako su rekli, da ja treba da nastavim ovaj posao", rekao je Tadić.

On je istakao da nije riječ o lošim kandidatima, već da ne postoji volja u gradskom odboru da se bira novi predsjednik.

Tadić kaže da nije imao namjeru da ošteti SDS izborom novog predsjednika Gradskog odbora, već da kompletan koncept rada prilagode predstojećim izbornim aktivnostima i potrebama čiji su cilj promjene u Banjaluci.

On je podsjetio da je za predsjednika banjalučkog odbora izabran prije godinu dana, kada je SDS išao na izbore sa velikim ambicijama u Banjaluci, kao i da u ovom odboru vidi ogromnu energiju, snagu i kadrovski potencijal, ali i da je vrijeme za neke nove članove.

Predsjednik Izvršnog odbora gradske organizacije SDS-a Banjaluka Vladislav Babić rekao je da je skupština prekinuta zbog nedostatka kvoruma i da će rad biti nastavljen 12. septembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije