BiH

Gadis: Puna pomoć za BiH

Gadis: Puna pomoć za BiH
Gadis: Puna pomoć za BiH

SARAJEVO - Ambasador Grčke u BiH Karolos Gadis pozdravio je imenovanje novog Savjeta ministara i poželio BiH uspjeh u daljem procesu evropskih integracija.

Gadis je na sastanku sa predsjedavajućim Doma naroda parlamenta BiH Barišom Čolakom rekao da će njegova zemlja pružiti punu političku i stručnu pomoć BiH na njenom putu ka EU i NATO.

On je odnose Grčke i BiH ocijenio prijateljskim i partnerskim, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Čolak je ocijenio da je pred BiH težak period, tokom kojeg će morati da ubrza provođenje reformi na koje se obavezala prihvatanjem i potpisivanjem izjave o evropskoj opredijeljenosti BiH.

Prema njegovim riječima, prioritet novih vlasti trebalo bi da bude hitno uspostavljanje efikasnog mehanizma koordinacije, kao i provođenje reformi koje bi dovele do poboljšanja ekonomsko-socijalne situacije, dovođenja stranih investicija i otvaranja novih radnih mjesta.

Čolak je upozorio i na činjenicu da svi vodeći političari u BiH treba da se suoče i sa teškim pitanjima poput izmjene Ustava BiH u vezi sa odlukom u slučaju "Sejdić i Finci", izbornog zakonodavstva, kao i sa rješavanjem pitanja državne i vojne imovine.

O bilateralnim odnosima i daljim koracima koje će novoizabrane vlasti u BiH preduzimati na putu BiH ka evropskim i evroatlanskim integracijama, Čolak i Gadis razgovarali su danas u Sarajevu.

Tokom sastanka naglašen je zajednički stav o potrebi unapređenja bilateralnih i regionalnih odnosa, te je izraženo zadovoljstvo zbog činjenice da je BiH krajem aprila domaćin predstojećeg sastanka zemalja članica Jadransko-jonske inicijative.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije