BiH

Galijašević: Neko mora da odgovara zbog propusta u kasarni

Galijašević: Neko mora da odgovara zbog propusta u kasarni
Galijašević: Neko mora da odgovara zbog propusta u kasarni

BANJALUKA - Član Ekspertskog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Dževad Galijašević istakao je da bi neko u Oružanim snagama BiH trebalo krivično da odgovara zbog propusta koji su doveli do toga da na sanaciji hangara kasarne "Kula" rade vehabije.

"Na ovaj način vehabijama se daje prilika za djelovanje u BiH. Ovo nije jedini slučaj, a sa ovom kasarnom to je urađeno s nekim ciljem", rekao je Galijašević i dodao da u BiH postoji više od 20.000 tona naoružanja koje nije evidentirano.

Komentarišući današnje navode "EuroBlica" da pripadnici radikalnog vehabijskog pokreta u BiH rade u hangarima kasarne "Kula" nadomak Mrkonjić Grada i da imaju pristup stotinama tona eksploziva, Galijašević je napomenuo da su njemačke službe utvrdile da i na aerodromu u Sarajevu radi 10 vehabija.

"Vehabije su zaposlene i na graničnim prelazima, odnosno Graničnoj policiji BiH, ali i Obaveštajno-bezbjednosnoj agenciji BiH, gdje ih vode kao ljude na specijalnom zadatku", rekao je Galijašević.

Izvor "EuroBlica" blizak Oružanim snagama BiH rekao je da je na tenderu za sanaciju hangara prošla građevinska firma iz Jajca, a vojnici su bili šokirani kada su među radnicima vidjeli vehabije.

U kasarni "Kula" nisu mogli da potvrde, ni da demantuju prisustvo vehabija, ali su potvrdili da sanacione radove izvodi firma iz Jajca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije