BiH

Gordana Tadić preuzela dužnost glavnog tužioca Tužilaštva BiH

Gordana Tadić preuzela dužnost glavnog tužioca Tužilaštva BiH
Gordana Tadić preuzela dužnost glavnog tužioca Tužilaštva BiH

SARAJEVO - Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je na vanrednoj, telefonskoj sjednici koja je održana danas, donijelo odluku da će dužnost glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine obavljati Gordana Tadić, za vrijeme spriječenosti glavnog tužioca Gorana Salihovića da obavlja tu funkciju.

Gordana Tadić će zamjenjivati glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gorana Salihovića do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi protiv njega i kojeg je Prvostepena disciplinska komisija privremeno udaljila od obavljanja dužnosti glavnog tužioca i tužioca Tužilaštva BiH s danom 29.9.2016. godine.

Gordana Tadić je zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovina i šef Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Gospođa Tadić ima 20 godina tužilačkog staža, od kojih je dvije godina zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Prilikom odlučivanja uzeto je u obzir tužilačko iskustvo, kao i iskustvo rukovođenja na poziciji zamjenika glavnog tužioca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije