BiH

Govedarica: 7. oktobra ćemo osloboditi RS

Govedarica: 7. oktobra ćemo osloboditi RS
Foto: Nedžad Uglješa | Govedarica: 7. oktobra ćemo osloboditi RS
Mirsada Lingo Demirović

ISTOČNO SARAJEVO - Nakon sjednice Presjedništva Srpske demokratske stranke (SDS), predsjednik ove stranke Vukota Govedarica rekao je da se raspravlja o izborima, a jedna od tema sjednice bila je, kako je rekao, i najaktuelniji orkestrirani napad na Dragan Mektića, ministra bezbjednosti BiH, a u cilju njegove diskreditacije.

Govedarica je rekao da je u RS mnogo "onih kriminalaca koji su najveće patriote, dok mladi odlaze iz RS".

Rekao je da Mektića napadaju oni iz Vlade RS, ali i plaćeni analitičari.

Predsjedništvo stranke je konstatovalo da Mektić ima punu podršku SDS-a.

"Dolazi period političkog obračuna koj će doći onog momenta kad pobijedim i oslobodim  narod od SNSD-a", poručio je Govedarica.

On je kazao da RS živi u potpunoj blokadi i neimaštini.

"U RS je, u procentima, nezaposleno 60 posto, posebmo mladih. Veliki broj njih odlazi sa torbama da traži svoje mjesto pod tuđim suncem. RS nije pravljena da bi ostala bez stanovništva, a u posljednje četiri godine Srpsku je naopustilo 68.000 ljiudi", istakao je Govedarica.

Govoreći o predstojećim izborima, rekao je da je cilj stranke da osvoji 325.000 glasova, a za Narodnu skupštinu RS 180.000 glasova.

On je izarazio uvjerenje da će Mladen Ivanić, aktuelni član Predsjedništva BiH, pobijeditit na izborima i zadržati tu funkciju.

Kazao da je cilj da zajednički sa partnerima naprave program.

Na pitanje postoje li disonantni tonovi u Savezu za promjene (SzP) i da li NDP oslikava SDS i PDP, Govedarica je rekao da Zdravko Krsmanović, potpredsjednik NDP.a, ima pravo na svoje mišljenje.

I on je smatrao da Ivanić treba da ide na poziciju predsjednika RS, ali je podsjetio da je u tom slučaju odluka bila na glavnom odboru SDS-a. Glavni odbor SDS-a je, kako je rekao, donio svoju odluku kao što je to donio i PDP.

"Mi želimo promjene i mislim da ćemo 7. oktobra osloboditi RS", rekao je predsjenik SDS-a.

Na pitanje da li je razgovarao sa Borislavom Bojićem, koji se prošle sedmice povukao iz SDS-a, Govedarica je rekao da mu je žao što je Bojić lagao i ni u jednom momentu nije rekao ni njemi ni Mladenu Bosići, stranačkom kolegi, šta je učinio.

"SDS neće biti rob ličnih interesa. Svako je kovač svoje sreće i da li je Bojić jedan od tih ljudi koji su spremni da iskuju sreću za narod RS. Oni što su napustili SDS sami su pokazali da ih srpski narod ne interesuje i što se mene tiče, neka idu na Mars", istakao je Govedarica.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Nezavisnasrpska

Osloboditi od govana poput govedarice mektica bosica sarovic ivanica pandurevicke i ostalog izdajnickog poturcenog i placenickog šljama. Bojić je poput balija u 2 svjetskom ratu sam pobjegao na pobjednicku stranu .ima Srba u RS koji ce mu oprostiti 3 ipo godine izdaje

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije