BiH

Govedarica: Dodikova inicijativa o NATO nepromišljena

Govedarica: Dodikova inicijativa o NATO nepromišljena
Foto: Ilustracija | Govedarica: Dodikova inicijativa o NATO nepromišljena

BANJALUKA - Lider SDS-a Vukota Govedarica ocijenio je da je inicijativa predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kojom predlaže raspisivanje referenduma o članstvu u NATO "ili vrlo nepromišljena ili je riječ o klasičnoj manipulaciji naroda" i da je SDS ne podržava.

"Ako je riječ o nepromišljenoj izjavi, onda Dodik treba da zna da je referendum o NATO uvlačenje Republike Srpske u bespotreban konflikt imajući u vidu da je Srbija definisala vojnu neutralnost koja ujedno treba da, po ovom pitanju, bude orijentir za Republiku Srpsku", naveo je Govedarica u pisanoj izjavi. 

Prema njegovim riječima, ako je riječ o najnovijem "bacanju prašine" u oči sopstvenom narodu, onda bi Dodik ipak trebao razuvjeriti javnost tako što bi zakazao posebnu sjednicu Narodne Skupštine kako bi parlament raspravljao i donio konačnu odluku o referendumu po tom pitanju, saopšteno je iz SDS-a. 

"Lično mislim da to Dodik nikada neće uraditi i da je u pitanju samo jedna u nizu njegovih podvala kojima manipuliše narodom dok je narod sve siromašniji i raseljeniji. Dakle, SDS ne podržava ovu inicijativu jer smatramo da sve dok Srbija ima poziciju vojne neutralnosti, takav pristup treba da ima i Republika Srpska", pojasnio je Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije