BiH

Govedarica: Konačno razriješiti Stevandića

Govedarica: Konačno razriješiti Stevandića
Govedarica: Konačno razriješiti Stevandića

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica izjavio je danas u Banjaluci da bi na predstojećoj posebnoj skupštinskoj sjednici trebalo da bude riješen problem opoziva potpredsjednika ove zakonodavne institucije Nenada Stevandića.

"Predstavnici opozicije su prisustvovali današnjoj sjednici Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske jer su tretirana pitanja kojima bi trebalo da bude riješen problem opoziva Stevandića", rekao je Govedarica novinarima, nakon sjednice Kolegijuma.

Govoreći o prijedlozima budžeta i ekonomske politike Republike Srpske za narednu godinu, Govedarica tvrdi da je "haotično stanje u privredi Srpske i da Vlada sve probleme rješava kreditnim zaduženjima jer će otplata duga biti u narednoj godini 670 miliona KM".

On smatra da je neprihvatljivo da novi zakon o radu u skupštinsku proceduru bude upućen po hitnoj proceduri.

Šef Kluba poslanika PDP- u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo naglasio je da bi na predstojećoj sjednici trebalo da bude kompletirano skupštinsko rukovodstvo.

"Ne zanima nas Stevandićeva pozicija, nego želimo da bude ispoštovan skupštinski Poslovnik o radu", rekao je Brčkalo.

Poslanik stranke Napredna Srpska Adam Šukalo smatra da je nedopustivo donošenje novog zakona o radu bez usaglašavanja stavova svih socijalnih partnera.

On je naveo da novi zakon mora biti modernizovan, ali ne na način kako je predviđeno u radnoj verziji.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za ponedjeljak, 21. decembra posebnu skupštinsku sjednicu na kojoj bi trebalo da budu razmatrani Prijedlog ekonomske politike i Prijedlog budžeta za narednu godinu u iznosu od 3.127.000.000 KM.

Zakazana je i posebna sjednica Narodne skupštine na kojoj bi trebalo da bude kompletirano rukovodstvo ove najviše zakonodavne institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije