BiH

Govedarica: Od Ivanića nisam čuo da je kandidat za predsjednika RS

Govedarica: Od Ivanića nisam čuo da je kandidat za predsjednika RS
Govedarica: Od Ivanića nisam čuo da je kandidat za predsjednika RS

BANJA LUKA – Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izjavio je danas da Mladen Ivanić nije potvrdio da će biti kandidat za predsjednika RS na narednim opštim izborima.

Dodaje da je još rano pričati o kandidatima.

Ističući da duboko uvažava Ivanića, koji ima političkih godina, gotovo kao on bioloških, rekao je da je Ivanić ozbiljan političar.

Ostaje da se vidi, dodaje, kako će se Savez za promjene organizovati za naredne izbore, ističući da SDS ima najveću odgovornost u tom savezu.

Pozvao je na usvajanje Deklaracije o zaštiti opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i ubrzanog puta ka EU kao strateškim ciljevima RS.

-Nemamo drugog puta osim Dejtonskog mirovnog sporazuma i ako neko misli da ima neki drugi put osim dejtonskog, taj ili vara sebe ili narod u RS, kazao je.

Uvjerava da nema više prostora za populističku politiku u RS.

-Narodu treba kazati istinu i ova deklaracija jasno poručuje RS i svim ljudima koji u njoj žive te svim građanima BiH da je naše opredjeljenje suživot, politička stabilnost, ekonomske reforme, prosperitet i ekonomski napredak. To je ono što je danas potrebno građanima RS, rekao je Govedarica.

Ističe da on i SDS nemaju namjeru da deset godina pričaju o nezavisnosti RS, jer zna da ta priča nije realna.

-Svaki Srbin koji živi u RS bi volio da je ona nezavisna država, ali je realnost u kojoj živimo Dejtonski mirovni sporazum. Ako neko misli da taj sporazum treba da vratimo na početak, onda mora da se zna da je dobar dio nadležnosti prenesen na nivo BiH – rekao je Govedarica i optužio predstavnike SNSD-a da su prenijeli nadležnosti s entiteta na nivo BiH u oblasti pravosuđa.

Lider SDS-a je naveo i da je neophodno krenuti evropskim putem, što je strateški cilj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije