BiH

Govedarica: SDS uskoro raspravlja o Stevandiću

Govedarica: SDS uskoro raspravlja o Stevandiću
Govedarica: SDS uskoro raspravlja o Stevandiću

BANJALUKA - SDS će na jednoj od narednih sjednica stranačkih organa raspraviti sve probleme koje ima sa članom Glavnog odbora ove stranke Nenadom Stevandićem, rekao je Vukota Govedarica, šef Poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Nije mi poznato da li će to biti za sedam, 10 ili 15 dana, ali će sigurno biti provedena rasprava o tome što Stevandić izlazi u javnost suprotno stavovima SDS-a", rekao je Govedarica novinarima u Banjaluci, komentarišući odluku Stevandića da će u ovoj stranci zamrznuti sve aktivnosti do sjednice Glavnog odbora, kao najvišeg stranačkog organa.

Govedarica je ocijenio da u parlamentu Republike Srpske trenutno postoji "staklena skupštinska većina od 42 mandata, koja će u narednom vremenskom periodu eskalirati iz mjeseca u mjesec".

"Osim 42 mandata postoje još i određeni 'spavači' koji očigledno služe ministru finansija Republike Srpske i premijeru Republike Srpske da ih 'potegnu' u određenom momentu i da 'ispeglaju' ono što ovoj Vladi u ovom momentu nedostaje", smatra on.

Govedarica tvrdi da niko iz SDS-a danas u parlamentu Srpske nije glasao suprotno odluci kluba, već da su to očigledno učinili drugi poslanici, navodeći da je za Zakon o posebnom doprinosu za solidarnost glasao Slavko Dunjić i jedan poslanik iz koalicije "Domovina".

On je najavio da će SDS u toku dana postaviti poslaničko pitanje "Da li je helikopter ili avion iz Helikopterskog servisa Republike Srpske letio u Beograd, u kom vremenskom periodu i da li je dovezao Vojina Mitrovića na glasanje u parlament Srpske".

Član Glavnog odbora SDS-a Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da će u ovoj stranci zamrznuti sve aktivnosti do sjednice Glavnog odbora, kao najvišeg organa stranke.

"Neprimjereno je da predsjednik SDS-a Mladen Bosić uzima za pravo da priča o čemu će odlučivati organi stranke, jer nije jedini koji o tome odlučuje. Zbog njegovog uvredljivog i nekulturnog spominjanja mog imena odlučio sam se na ovaj korak", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije