BiH

Govedarica: Vučić potpuno podržava Dejtonski sporazum i BiH

Govedarica: Vučić potpuno podržava Dejtonski sporazum i BiH
Foto: N.N. | Govedarica: Vučić potpuno podržava Dejtonski sporazum i BiH

BANJALUKA -Predsjednik Republike Srbije Aleksandr Vučić potpuno podržava Dejtonski mirovni sporazum, što znači da prihvata realnost koja se zove Bosna i Hercegovina, ali da iznad svega uvažava činjenicu koja se zove Republika Srpska (RS).

To je, nakon sastanka s Vučićem u Beogradu, rekao lider SDS-a Vukota Govedarica.

“Srbi prije svega moraju da vode računa o RS. Nas interesuje jaka RS, sposobna da se nosi sa svim ekonomskim i političkim izazovima koji su pred njom”, kazao je Govedarica, saopšteno je iz SDS-a.

Prenio je predsjedniku Srbije svoje viđenje političke situacije u BiH i RS, ocjenjujući da „srpska politika mora da bude politika odgovornosti prema sopstvenom narodu u kojoj se ne smije olako nasjedati na razne vidove provokacija kojima je RS često izložena“.

Takođe, naglasio da se pozicija RS brani u zajedničkim institucijama BiH i da je „SDS sposobna da odbrani poziciju RS od napada bošnjačkih ali i hrvatskih političkih subjekata“.

Govedarica je predsjednika Vučića informisao o sastanku lidera političkih partija u RS, na kome su opozicione političke partije predložile Sporazum o principima političkog djelovanja i koordinacije čiji je cilj stabilizacija političkih prilika u RS.

“Vučić je izrazio zabrinutost zbog današnjih prilika u kojima živimo i pozvao nas da dignute glave gledamo u budućnost, jer Srbi treba da pamte svoju prošlost, ali ne treba da žive od prošlosti. Srbi trebaju da gledaju kako da žive u budućnosti i da opstanu na ovim prostorima”, rekao je, nakon sastanka Govedarica, saopšteno je iz SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije