BiH

Govedarica pozvao Dodika da sprovede odluku o referendumu

Govedarica pozvao Dodika da sprovede odluku o referendumu
Foto: Arhiva | Govedarica pozvao Dodika da sprovede odluku o referendumu

BANJALUKA - Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica pozvao je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da sprovede odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, jer je vrijeme počelo "da teče" ili da u suprotnom povuče ovu odluku.

Govedarica je podsjetio da je odluka o raspisivanju referenduma donesena prije više od dvije godine, te je napomenuo da je od početka tvrdio da referendum neće biti proveden, dok je Dodik "garantovao da će biti održan".

Povodom Dodikove izjave da je bilo opravdano prisustvo policije na sjednici Narodne skupštine 13. septembra i da on stoji iza toga, Govedarica je rekao da je Dodik predsjednik Republike i treba da radi poslove koji su iz ustavne nadležnosti predsjednika Republike.

Govedarica je naveo da je to nadležnost ministra unutrašnjih poslova, te da Dodik "na ovaj način pokušava da zaštiti ministra koji je u potpunosti zreo za ostavku", saopšteno je iz SDS-a.

"Mi nerede u parlamentu Srpske nismo pravili za razliku od parlamenta Ukrajine gdje je prije par dana bila opšta tuča, a niti jedan naoružani policajac nije bio na zasjedanju parlamenta", rekao je Govedarica i upitao da li je u nekom parlamentu ili bilo gdje u svijetu vidio da policija ulazi u skupštinu naoružana kratkim cijevima i bojevom municijom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije