BiH

Govedarica sa Ivancovim: Srpskom treba da vladaju zakoni

Govedarica sa Ivancovim: Srpskom treba da vladaju zakoni
Foto: Ilustracija | Govedarica sa Ivancovim: Srpskom treba da vladaju zakoni

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je na sastanku sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim da se ne slaže sa pristupom vladajućih političkih partija u Republici Srpskoj da je skupštinska većina mjera kojom se definiše vladavina prava u Srpskoj.

Govedarica je rekao da Republikom Srpskom "treba da vladaju zakoni, a ne ljudi koji ne poštuju zakone, jer u protivnom nastaje bezakonje", saopšteno je iz SDS-a. 

Iz ove stranke navode da je na sastanku bilo riječi o najavljenoj inicijativi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH bude suspendovan. 

Govedarica je rekao da je predsjednik Srpske time pokazao da "nikada nije imao stvarnu namjeru da održi ovaj referendum", već je namjera bila "manipulacija srpskog naroda koji živi u Republici Srpskoj". 

"I Sud i Tužilaštvo BiH nisu spremni da se uspješno bore protiv organizovanog i privrednog kriminala kao i korupcije, ali su pokazali svoju hiperaktivnost i jednostranost u predmetima ratnih zločina", naglasio je Govedarica. 

Tokom razgovora o demografskim prilikama u Republici Srpskoj, sagovornici su zaključili da su Republici Srpskoj potrebne mjere koje će zaustaviti veliki odliv stanovništva, a što je moguće ostvariti isključivo otvaranjem novih radnih mjesta, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije