BiH

Građani Saudijske Arabije samo sa vizom u BiH

Građani Saudijske Arabije samo sa vizom u BiH
Foto: Ilustracija | Građani Saudijske Arabije samo sa vizom u BiH

SARAJEVO - Ministarstvo inostranih poslova BiH nije ukinulo vize za državljane Saudijske Arabije, saopšteno je danas iz tog ministarstva povodom izvještaja medija da je državljanima Saudijske Arabije omogućen bezvizni režim.

Odlukom Savjeta ministara BiH državljanima Saudijske Arabije koji posjeduju važeću višekratnu Šengen vizu zemlje EU ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama šengenskog područja ili zemljama EU omogućeno je da po obavljenoj provjeri uđu u BiH direktno iz Saudijske Arabije, a ne samo iz zemalja šengenskog područja, kako je ranije bio slučaj, navedeno je u saopštenju. 

U saopštenju se dodaje da je odluka kojom je državljanima Saudijske Arabije omogućeno da uđu u BiH bez pribavljanja vize BiH, odnosno sa važećom Šengen vizom, donesena 2012. godine. 

Podsjetimo, pojedini mediji su juče objavili da je Savjet ministara BiH  donio Odluku o dopuni Odluke o vizama koja se odnosi na mogućnost ulaska u Bosnu i Hercegovinu s teritorije Saudijske Arabije.Naime, tom odlukom, kako se pisalo juče, građanima koji posjeduju putne isprave Saudijske Arabije, uz posjedovanje važeće višekratne Šengen vize ili vize zemlje EU, omogućava se ulazak i boravak u BiH bez obaveze pribavljanja vize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije