BiH

Građani sa prepunog Trga Krajine poručili: "Istrajaćemo do kraja"

Građani sa prepunog Trga Krajine poručili: "Istrajaćemo do kraja"
Foto: V. Stojanović, V. Tripić | Građani sa prepunog Trga Krajine poručili: "Istrajaćemo do kraja"

BANJALUKA - Više hiljada građana Banjaluke, Prijedora, Modriče, Zenice, Sarajeva i drugih gradova BiH okupilo se večeras na Trgu Krajine u Banjaluci, na tematskoj večeri tražeći pravdu za Davida Dragičevića, čije tijelo je 24. marta ove godine pronađeno na ušću Crkvene u Vrbas.

Okupljanje i ovog 27. dana po redu proteklo je mirno i bez incidenata, a grašani su ponovo poručili da će se okupljati sve dok se, kako kažu, ne sazna istina u slučaju Davida Dragičevića.

"Gospodo, Filipe Ćulume ,Željko Karan, Đorđe Rađenu ukućani iz kuće u ulici Velibora Janjetovića Janje, Darko Ćulume, Dragane Lukač, Darko Ilić, Dalibore Vrećo-vi ste saučesnici u ubistvu" rekao je Davor Dragičević,

Davidov otac i dodao da je David nosio transparent za Nikolu Đurovića i Jovana Arbutinu, te da neće dozvoliti da iko više nosi transparente. Zahvalio se, kako je rekao, svim poštenim ljudima u MUP-u koji mu pružaju podršku i daju informacije.

U pozadini je skoro sve vrijeme svirala pjesma Davida Dragičevića „Klinac u getu“, a skupu su se obratili i brojni Davidovi prijatelji koji su nosili njegovu sliku i čitali poruke koje su mu uputili,

„Đakac, poslednje što si mi rekao bilo je „samo ti treniraj“ i evo me sada ovdje stojim, istrenirana, svako veče u 18:00 časova na trgu i borim se za pravdu“, poručila je Davidova prijateljica.

Banjalučanin, koji na trg Krajine, kako kaže, dolazi svako veče rekao je da će istrajavati u tome sve dok se istina ne sazna.

"Emocije me preplave svaki put kada dođem, a i večeras ću upaliti svijeću i istrajaću zajedno sa ostalim građanima sve dok istina ne izađe na vidjelo", rekao je on.

Na skupu su poručili da će se u ponedjeljak u 15:00 h okupiti ispred zgrade Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i tražiti pravdu za Davida Dragičevića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije