BiH

Granična policija BiH utvrdila: Nedostaju određeni dijelovi opreme s naoružanja

Granična policija BiH utvrdila: Nedostaju određeni dijelovi opreme s naoružanja
Foto: N.N. | Granična policija BiH utvrdila: Nedostaju određeni dijelovi opreme s naoružanja

SARAJEVO – Prilikom popisa materijalno-tehničkih sredstava i opreme Granične policije BiH utvrđeno je da u jednoj organizacionoj jedinici nedostaju određeni dijelovi opreme s naoružanja, saopšteno je iz Granične policije.

Povodom pisanja pojednih portala u BiH o nedostajućim snajperima i municiji u Graničnoj policiji BiH, iz ove agencije navode da jeovaj popis izvršen u 2017. godini, kao i pregled kompletnog naoružanja koji su obavili sertifikovani instruktori za vatreno oružje.

Obzirom na utvrđeni nedostatak, director Granične policije BiH Zoran Galić formirao je vanrednu popisnu komisiju za materijalno-tehnička sredstva i opremu koja je po izvršenom popisu potvrdila da nedostaju određeni dijelovi opreme s naoružanja.

Nakon toga je odlukom direktora GPBiH formiran istražni tim za utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi s nedostajućim materijalno–tehničkim sredstvima i dijelovima opreme s naoružanja.

Predmet istraživanja tima bio je i utrošak municije koja je iz skladišta izuzimana za provođenje vježbi bojevog gađanja, a ne nedostajuća municija u samom skladištu, kako je to objavljeno u medijima.

“Tim je sačinio informaciju o poduzetim aktivnostima i utvrđenom činjeničnom stanju koju je direktor Zoran Galić juče, 19. aprila, dostavio Tužilaštvu BiH”, saopšteno je Granične policije.

Ovo Tužilaštvo će, u konkretnom slučaju, cijeniti da li je potrebno pokrenuti istragu u vezi s eventualnim postojanjem krivične odgovornosti za određena krivična djela počinjena od strane  određenih osoba ili više njih  u Graničnoj policiji BiH.

Uz navedeno, pripadnici Kancelarije za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu GPBiH poduzimaju propisane mjere i radnje u cilju utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti pripadnika GPBiH u vezi s ovim slučajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije