BiH

Grujičić: Zvizdić obećao dva miliona KM, a Šarović bio upoznat o tome

Grujičić: Zvizdić obećao dva miliona KM, a Šarović bio upoznat o tome
Foto: Srna | Grujičić: Zvizdić obećao dva miliona KM, a Šarović bio upoznat o tome

SREBRENICA - Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je Srni da nije tačno da ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović nije upoznat da su iz Savjeta ministara BiH obećana dva miliona maraka za pomoć Srebrenici, te naglasio da opština posjeduje dokaze o korespondenciji koja je vođena.

Prema njegovim riječima, sredstva od dva miliona KM na investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici, u novembru 2015. godine, obećao je predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić rekavši da će podržati lokalne infrastrukturne projekte.

"Zamjenik načelnika opštine Nermin Alivuković više puta je razgovarao sa Zvizdićem i nakon jednog razgovora rečeno mu je da je potrebno da se dostave regionalni, a ne lokalni projekti, iako su sredstva obećana za pomoć Srebrenici kao lokalnoj zajednici. Dostavili smo još četiri projekta koji se odnose na finansiranje rekonstrukcije i obnove objekata regionalnog značaja, pa opet nismo dobili odgovor", naglasio je Grujičić.

Grujičić je rekao i da je 27. juna prošle godine sa predsjednikom srebreničkog SDS-a Momčilom Cvjetinovićem bio na sastanku sa Šarovićem u Sarajevu i da su tada razgovarali o tim sredstvima, o mogućnost naplate naknade za potopljeno zemljište i graničnom prelazu u Skelanima.

"U javnosti je kasnije objavljena informacija da Srebrenica nema projekata za utrošak tih sredstava i mi smo dostavili 28 lokalnih projekata za koja su nam potrebna sredstva da ih realizujemo, ali zvanični odgovor nikada nismo dobili od Savjeta ministara", pojasnio je Grujičić.

On je dodao da je opština Srebrenica više puta upućivala dopise Savjetu ministara i interesovala se za sredstva, ali da odgovor nisu dobili.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je Srni da Savjetu ministara nikada nije predočeno da je neko u ime ove institucije na Investiciono-razvojnoj konferenciji 2015. godine u Srebrenici obećao izdvajanje dva miliona KM za razvoj te lokalne zajednice.

"Ako su tada obećana sredstva, što ne isključujem, treba pitati onog ko je tada govorio u ime Savjeta ministara. Ali, svakako, da li obećao ili ne dva miliona, Srebrenici treba pomoći što vjerujem da će se desiti", naveo je Šarović.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da nikad nije rekao da će biti izdvojena dva miliona KM za infrastrukturne projekte u opštini Srebrenica.

"Svečano obećavam da će Savjet ministara izdvojiti dva miliona KM odmah sutra ako mi iko nađe moju izjavu da sam to rekao. Nigdje ne postoji, niti sam ikada rekao da će Savjet ministara dati dva miliona KM nego sam rekao da ćemo pomoći Srebrenici", rekao je Zvizdić na konferenciji za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije