BiH

Hamdiji Lipovači određen dvomjesečni pritvor

Hamdiji Lipovači određen dvomjesečni pritvor
Hamdiji Lipovači određen dvomjesečni pritvor

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću odredio je danas pritvor u trajanju od dva mjeseca bivšem premijeru USK Hamdiji Lipovači, dok je vlasnik firme "Agra" Alen Gluhalić pušten na slobodu.

Odluka je uslijedila nakon što se početkom februara sud proglasio nenadležnim da odlučuje od zahtjevu Tužilaštva USK da Lipovači i Gluhaliću bude produžen pritvor, kada su nakon mjesec dana pušteni na slobodu. Vrhovni sud Federacije BiH je potom ukinuo ovo rješenje te predmet ponovo vratio na odlučivanje Kantonalnom sudu Bihać. Ilijaz Midžić, Lipovačin advokat, najavio je žalbu na ovakvo rješenje, ističući da sudsko obrazloženje da bi Lipovača na slobodi mogao uticati na svjedoke i tok istrage nema utemeljenja.

Lipovača i Gluhalić su uhapšeni 17. decembra prošle godine, a optužnica ih tereti za zloupotrebu službenog položaja i finansijske malverzacije tokom izgradnje sportsko-rekreacionog centra "Stens" u Bihaću, kojom prilikom su za sebe pribavili nezakonitu imovinsku korist u iznosu od nekoliko stotina hiljada maraka. Mjeru pritvora Lipovača će izdržavati u Kazneno-popravnom zavodu Luke u Bihaću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije