BiH

Hapšenju u Odžaku doprinio Bramercov apel

Hapšenju u Odžaku doprinio Bramercov apel
Hapšenju u Odžaku doprinio Bramercov apel

BANJALUKA - Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić izjavio je danas Srni da hapšenje pripadnika HVO-a za zločine i torturu nad Srpkinjama tokom rata na području Odžaka pokazuje da je glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc apelovao na Sud i Tužilaštvo BiH, uvažavajući primjedbe ovog saveza na način rada tih institucija.

On je podsjetio da je Bramerc tokom nedavne posjete Sarajevu pozvao i delegaciju Saveza logoraša Srpske, koja je tom prilikom izrazila nezadovoljstvo radom Suda i Tužilaštva BiH.

Dukić je naveo i da je prije 10 godina oko 300 predmeta vraćeno iz Haškog tribunala pod oznakama "A", "B" i "C" pravosuđu u BiH.

"Jedan od tih je i pomenuti predmet iz Odžaka i Orašja i nadamo se da će se i u drugim predmetima mnogi Bošnjaci i Hrvati naći pred licem pravde u narednom periodu zbog počinjenih zločina nad Srbima", naglasio je Dukić.

Tokom nedjelje, 20. aprila i juče uhapšeni su Marijan Brnjić, Pavo i Ilija Glavaš i Martin Barukčić, pripadnici 102. brigade Hrvatskog vijeća odbrane, zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Odžaku 1992. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije