BiH

Hrizostom: Afirmišimo prave i izvorne demokratske vrijednosti

Hrizostom: Afirmišimo prave i izvorne demokratske vrijednosti
Foto: Nedžad Uglješa | Hrizostom: Afirmišimo prave i izvorne demokratske vrijednosti

SARAJEVO - Afirmišimo u ovoj godini dobro, koje kao da je protjerano sa ovih prostora, dobro koje hiljade naših sugrađana traže širom svijeta, poručio je tokom božićnog prijema u Mitropoliji u Sarajevu mitropolit dabrobosanski Hrizostom, obraćajući se okupljenima u prostoru Mitropolije.

On je pozvao na afirmaciju čovjeka koji je, kako kaže, u svakom momentu jako povrijeđen, ali i na afirmaciju prave i izvorne demokratske vrijednosti društva i države, da bi zemlja i građani bila dostojni poštovanja u svijetu.

"Stari Rimljani su govorili da je dobar početak pola posla svršeno. Upravo tako i mi svima vama  ovdje želimo dobar početak 2018. godine, kao i svim ljudima naše otadžbine i cijelog svijeta", rekao je mitropolit Hrizostom.

Istakao je da se sreća i uspjeh može ostvariti blagoslovom Božijim, radom i zajedništvom.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske rekao je novinarima da je prijem prilika da se građani pozovu na jedinstvo, saradnju, te da svoje obaveze izvršavaju na najdostojanstveniji način u korist građana.

"Nadam se da će poruka našeg mitropolita doći do onih koji žele da je čuju i žele da sprovode takve ideje. Ovo su prilike kada građani preko svojih predstavnika razmjenjuju i stavove i mišljenja o pojedinim pitanjima, pa čak i o onim aktuelnim", rekao je Čubrilović.

On je dodao da činjenica da su se na prijem odazvale sve konfesije i sva rukovodstva u BiH, govori da postoji želja da se poruke mitropolita Hrizostoma i prihvate.

"Nadam se da će želje koje su upućene biti uslišene od onih kojima su upućene i koji trebaju da ih sprovode i da ćemo ovu godinu iskoristiti na dobrobit građana BiH i Republike Srpske", rekao je Čubrilović.

Prijemu, koji je organizovanu zgradi Mitropolije dabrobosanske u Sarajevu, prisustvovali su Željka Cvijanović, premijerka RS, članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara, predsjednik i premijer FBiH Marinko Čavara i Fadil Novalić.

Prisutni su bili i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, Jakob Finci, predsjednik Jevrejske zajednice u BiH, te brojni predstavnici vjerskog, kulturnog i političkog života u BiH i diplomatskog kora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije