BiH

I Erdoanovo obezbjeđenje kontroliše ulazak u Zetru

I Erdoanovo obezbjeđenje kontroliše ulazak u Zetru
Foto: N.N. | I Erdoanovo obezbjeđenje kontroliše ulazak u Zetru

SARAJEVO – Oko sarajevske dvorane Zetra, gdje se danas održava predizborni skup turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana, parkirano je više od 100 autobusa iz raznih krajeva regiona i Evrope.

Kako javlja novinar "Nezavisnih" sa lica mjesta, uočene su i velike mejre bezbjednosti, a pored pripadnika specijalne jedinice policije Kantona Sarajevo, sam ulazak u dvoranu kontroliše i lično obezbjeđenje predsjednika Turske.

Prvobitno je naređeno da se svim ženama oduzimaju torbe, da bi se nakon što je domaća policija reagovala ipak samo izuzeli predmeti iz torbi.

Kako javlja naš novinar, hemijske, šminka, dezedoransi, pribor za higijenu, te sve drugo što su pripadnici obezbjeđenja smatrali 'opasnim', završilo je u smeću.

Naša novinarka je imala problem sa unošenjem laptopa, htjeli su da prvojere šta ima na njemu, ali se iz nekog razloga nije htio upaliti, te joj je nakon paljenja ipak vraćen da bi mogla izvještvati sa skupa.

Primjetan je i veliki broj građana iz Novog Pazara, koji su posebno obučeni, skoro svi su u crvenim majicama.

Veliki broj ljudi nosi i transparente podrške Erdoanu.

Prema protokolu, nakon konferencije za novinare, Erdoana i Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, delegacije će se uputiti ka dvorani Zetra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije