BiH

IDDEEA nabavlja pet terenaca

IDDEEA nabavlja pet terenaca
IDDEEA nabavlja pet terenaca

BANJALUKA - Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) nedavno je ušla u proceduru nabavke pet novih službenih vozila, koja će kupiti za potrebe terenskog održavanja globalne telekomunikacijske mreže za prenos podataka.

Kako saznajemo, ovaj aranžman IDDEEA će koštati oko 108.000 KM, a nova vozila zamijeniće dotrajale lade nive, od kojih su neke stare i po desetak godina.

"Radi se o mreži sa 808 pristupnih tačaka, u koje su uvezani MUP-ovi, OBA, SIPA, Ministarstvo odbrane BiH, Ministarstvo bezbjednosti BiH, Granična policija, sudovi, tužilaštva, Centralna i opštinske izborne komisije itd. Održavanje mreže vrše naši službenici iz sjedišta u Banjaluci i četiri regionalna centra, Sarajeva, Mostara, Bijeljine i Bihaća", kaže Amila Opardija, portparol IDDEEA.

Ističe da su ova čvorišta locirana na veoma nepristupačnim planinskim kotama (Trebević, Vlašić, Kmur, Veliki Žep, Kozara, Tušnica itd.) do kojih je pristup moguć jedino terenskim vozilima.

"Sve ove poslove na principu 24-časovnog nadzora obavlja pet timova iz sjedišta i četiri regionalna centra, uz uslov da u svako doba moraju imati nesmetan pristup čvorištima kako bi u slučaju prekida mreže mogli što prije otkloniti kvar i transportovati potrebnu opremu", ističe Opardija.

Kada je, pak, riječ o ovoj nabavci, odnosno obnovi voznog parka IDDEEA, podsjeća da je ova procedura definirana članom 13. Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH, koji je u aprilu ove godine utvrdilo Vijeće ministara BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije