BiH

Imenovani nosioci pravosudnih institucija

Imenovani nosioci pravosudnih institucija
Imenovani nosioci pravosudnih institucija

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet BiH (VSTS) imenovao je za predsjednika Osnovnog suda u Modriči Vinka Miladinovića, a za zamjenika glavnog tužioca u Okružnom tužilaštvu u Doboju Azmira Mejrušić.

Za predsjednika Opštinskog suda u Ljubuškom imenovana je Ankica Čuljak, a Opštinskog suda u Velikoj Kladuši Jasmina Miljković.

Za zamjenika glavnog tužioca u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo imenovana je Berina Alihodžić Berina, za sudije u opštinskim sudovima u Cazinu Erol Husić, u Kaknju Nedžad Šljuka, u Ljubuškom Filip Šaravanja, u Travniku Dalibor Tikvina, te Velikoj Kladuši Edis Veladžić.

Na poziciju tužioca u Kantonalno tužilaštvu Srednjobosanskog kantona imenovana je Edina Jaganjac, a za stručne saradnike u opštinskim sudovima u Cazinu Emir Imširević, u Kiseljaku Predrag Skoko, u Velikoj Kladuši Ines Pušac i u Visokom Lejla Hadžimahmutović.

Pri donošenju odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, saopšteno je iz VSTS-a.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost će stupiti 1. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije