BiH

Incko: Nije vrijeme za podjele

Incko: Nije vrijeme za podjele
Incko: Nije vrijeme za podjele

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko pozvao je nadležne organe, odgovorne bezbjednosne agencije i pravosudne institucije da sarađuju u provođenju brze i temeljne istrage terorističkog napada u Zvorniku, i poručio da nije vrijeme za podjele, već za to da se institucije i građani BiH zajedno bore protiv ozbiljnih izazova sa kojima su suočeni.

"Dajem podršku agencijama za provođenje zakona i bezbjednosnim agencijama, i uvjeren sam da će biti provedena puna istraga o ovom napadu", istakao je Incko, pozivajući na mir i uzdržanost nakon ovog napada.

On je dodao da svi treba da se uzdrže od politizacije ovako ozbiljnog događaja, te da puste institucije da nesmetano rade.

"Ovo nije vrijeme za podjele, nego je vrijeme da se institucije i građani u BiH udruže i zajedno bore protiv ozbiljnih izazova sa kojima su suočeni, kao što su posljedice ovog bezumnog napada u Zvorniku", napomenuo je Incko.

Ponavljajući oštru osudu sinoćnjeg napada na policijsku stanicu u Zvorniku, Incko je izrazio saučešće porodici ubijenog policajca Dragana Đurića i nadu u brzi oporavak ranjenih policajaca Željka Gajića i Steve Milovanovića, saopšteno je iz OHR-a.

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije