BiH

Incko: OBA u petak upozorila na mogući napad

Incko: OBA u petak upozorila na mogući napad
Incko: OBA u petak upozorila na mogući napad

SARAJEVO - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko osudio je napad na policijsku stanicu u Zvorniku i istakao da je Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) upozorila policijske agencije prošli petak da će se desiti napad na jednu policijsku stanicu.

Incko je, gostujući na N1, izjavio da je informaciju o napadu dobio dok je bio na manifestaciji turske kulture.

"Informaciju da se desio strašni zločin dobio sam dok sam gledao film sa turskim ambasadorom", rekao je visoki predstavnik objasnivši da je svaki nevini izgubljeni život strašna stvar.

On je dodao da ne treba žuriti sa ocjenama da li se radi o terorističkom činu dok to ne utvrdi državno tužilaštvo.

Incko je rekao da je napad na policijsku stanicu za njega vrlo šokantna stvar i istakao da je nakon napada u Bugojnu i na američku ambasadu u Sarajevu, napad u Zvorniku posljednja opomena. 

"Dvojica mojih djeda su bili policajci i nikada se nije desilo da su bili ranjeni. Ovo je za mene zaista strašna stvar", rekao je Incko i dodao da je ovaj incident "crveni karton za policijske agencije u BiH zbog njihove nesaradnje".

"Obavještajno-bezbjednosna agencija (OSA) je upozorila policijske agencije prošli petak da će se desiti napad na jednu policijsku stanicu", istakao je Incko.

Visoki predstavnik u BiH smatra da građani imaju razloga za zabrinutost.

"Građani nakon ovog napada sa razlogom treba da budu zabrinuti, ali vjerujem da neće doći do destabilizaciju situacije u BiH", zaključio je Incko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije