BiH

Inicijativa za posebnu sjednicu parlamenta Srpske

Inicijativa za posebnu sjednicu parlamenta Srpske
Inicijativa za posebnu sjednicu parlamenta Srpske

BANJALUKA - Opozicione stranke iz Republike Srpske u toku ove sedmice pokrenuće inicijativu za sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o slučaju "kupovine poslanika", rekao je Vukota Govedarica, šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske.

"Savez za promjene će u toku ove sedmice prikupiti i više potpisa nego što je potrebno za sazivanje posebne sjednice parlamenta Srpske", rekao je Govedarica, nakon sastanka opozicionih stranaka u Banjaluci.

On je rekao da će "Savez za promjene pozvati sve parlamentarne političke partije u Republici Srpskoj da podrže ovu inicijativu", dodavši da će ovom inicijativom testirati vladajuću većinu i opozicione stranke.

Govedarica je rekao da očekuje od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da na demokratski način preda mandat za novu Vladu onim političkim strankama koje imaju većinu od 42 poslanika.

"Ukoliko se to ne desi, imaćemo velike probleme i ne isključujem da ćemo imati ulicu", kaže Govedarica.

Poslanik NDP-a u parlamentu Srpske Dragan Čavić rekao je da je uvjeren da će "Savez za promjene dobiti podršku za inicijativu od svih dobronamjernih poslanika".

On je naveo da vladajuće stranke od danas nemaju većinu u parlamentu, već od tačke do tačke dnevnog reda.

Poslanik PDP-a u parlamentu Srpske Miroslav Brčkalo smatra da će utvrđivanje istine o slučaju "Snimak" odrediti dalji put Republike Srpske. On je dodao da će opozicija nastojati da dođe do skupštinske većine.

Poslanik Napredne Srpske u parlamentu Srpske Adam Šukalo rekao je da će Vlada pasti ako se ne bude raspravljalo o slučaju "Snimak".

On kaže da vladajuće stranke nemaju skupštinsku većinu, te da zbog toga za sutra nije zakazan nastavak Četvrte redovne sjednice Narodne skupštine Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije